Hírek


Dolgosan telt a hétvége kollégáink számára
2019. augusztus 12. 15:05
A megyében működő tűzoltóságok az elmúlt hétvége során huszonöt alkalommal kerültek riasztásra mind műszaki mentési, mind tűzoltási feladatok elvégzése érdekében.

Szombaton kora hajnalban Vésztőn egy személygépkocsi letért az útról és egy villanyoszlopba hajtott. A helyszínre a szeghalmi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik feszültségmentesítették, majd kézi erővel eltávolították a villanyoszlopról a bajba jutott gépjárművet.

Vasárnap délután a békéscsabai szeméttelep egyik csarnokában bálázott műanyag és papír hulladék égett 950 négyzetméteren. A káreseményhez a megyeszékhelyi és a gyulai hivatásos tűzoltókat riasztották, akik több vízsugár használata mellett a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása alatt végezték a beavatkozást. A Katasztrófavédelmi Mobil Labor mérései során bebizonyosodott, hogy a levegőbe lakosságot veszélyeztető mennyiségben nem került egészségkárosító anyag. A jelenlévő éghető anyag mennyisége miatt a beavatkozás eltartott egészen hétfő kora reggelig. Az eset során senki nem sérült meg.

Fotós: Szeghalmi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság