Hírek


Kidőlt fák, letört faágak és megbontott tetők
2019. július 08. 14:28
Ezeket a nyomokat hagyta maga után Békés megyében a vasárnap késő délután átvonuló vihar.

A tegnapi nap során összesen hatvankettő viharral összefüggő káreseménynél avatkoztak a megye hivatásos tűzoltói és önkéntes tűzoltó egyesületei, a viharos időjárás leginkább Gyula települést és a megyeszékhelyet és érintette.

A műszaki mentések nagy részben kidőlt fák, vezetékekre szakadt faágak és letört ágak eltávolítása volt, ahol az egységek kézi szerszámok, motoros fűrész és dugólétra alkalmazása mellett végezték a beavatkozást. Gyulán öt kárhelyszínen épületekben keletkezett kár, heves széllökések, valamint leszakadt faág okozott kárt a tetőszerkezetekben.

A beavatkozások során a megye valamennyi hivatásos tűzoltó-parancsnoksága részt vett a károk felszámolásában, továbbá a sarkadi és a füzesgyarmati önkéntes tűzoltó egyesületek is támogatták a munkálatokat.

A mai napon délelőtt tovább folytatódott a vihar okozta káresemények felszámolása, összesen tizenkilenc további beavatkozást végeztek el kollégáink.

Fotós: Zanócz István tű. alez. - Gyula HTP

 

Kapcsolódó képek:

Kidőlt fák, letört faágak és megbontott tetők Kidőlt fák, letört faágak és megbontott tetők Kidőlt fák, letört faágak és megbontott tetők
>>> További képek a galériában <<<