Hírek


Békés megyei győzelem a közlekedésbiztonsági versenyen
2019. június 07. 11:04
Május 5-én került megrendezésre Szegeden a közlekedésbiztonsági verseny regionális fordulója.

A verseny célja, hogy a hivatásos katasztrófavédelmi szerveknél dolgozó gépjárművezetők, különleges szerkezelők, illetve ügyintézői gépjárművet vezetők versenykörülmények között összemérhessék gépjármű-vezetéstechnikai tudásuk, KRESZ ismereteiket. A verseny másik célja az, hogy a szervezők felkeltsék a biztonságos vezetés iránti érdeklődést, amellyel hozzájárul a még biztonságosabb közlekedéshez.

A hivatásos katasztrófavédelmi szervek Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Jász–Nagykun Szolnok megyei állományának tagjai, mindkét kategóriában kétfős csapatokban mérték össze tudásukat.

Az első, elméleti feladat során egy húsz kérdésből álló feleletválasztós tesztet kellett a csapatoknak kitölteni. A feladatok a KRESZ, a vezetéstechnika, a gépjármű üzemeltetés és az elsősegély témaköréből épültek fel. A kitöltésre maximálisan húsz perc állt rendelkezésre.

Az elméleti szakaszt követően a versenyzőknek a szegedi repülőtéren felállított akadálypályán ügyességi feladatokat, például irányított tolatást, parkolást, szlalomot, és a pályán felállított akadályok szabályos elkerülését kellett végrehajtaniuk.

A szabályoknak megfelelően a készenléti szer tolatás irányítását csak a parancsnoki ülésből kiszálló személy végezhette, EDR rádió segítségével. A vezetéstechnikai pályát zárt, felhúzott állapotú ablakokkal kell teljesíteni, teljes védőruházatban.

Az izgalmas és látványos versenyszámok az eredményhirdetéssel zárultak. A díjakat Huszár Tibor tűzoltó ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgató-helyettese adta át.

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

Ügyintézői kategória:

  1. Rácz Tibor tű. hadnagy-Mucsi Roland tű. főtörzsőrmester (Csongrád megye)
  2. Tornyi Zoltán tű. törzsőrmester - Csorba Ákos tű. törzsőrmester (Csongrád megye)
  3. Wicker Balázs tű. alezredes – Csonka László tű. főhadnagy (Bács-Kiskun megye)

Készenléti szer kategória:

  1. Kozma Ádám tű. zászlós – Ravasz Szabolcs tű. őrmester (Békés megye)
  2. Lovas Ferenc tű. főtörzsőrmester – Koncz Miklós Imre tű. főtörzsőrmester
    (Jász-Nagykun-Szolnok megye),
  3. Klepács László tű. zászlós – Csipak Szilveszter tű. főtörzsőrmester (Csongrád megye)

Mindkét kategóriában az első három helyezett továbbjutott az Országos Közlekedésbiztonsági Versenyre, amelyet szeptemberben rendeznek meg Zsámbékon.

Kollégáinknak gratulálunk az ért szép eredményhez, az országos fordulóhoz hasonló sikereket kívánunk!