Hírek


Ünnepi állománygyűlés Szent Flórián Napja alkalmából
2019. május 04. 18:25
Szent Flórián, a tűzoltók védőszentje előtt tisztelegve ünnepi állománygyűlést tartott a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május harmadikán a Mezőberényi Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központban.

A Himnusz hangjait követően Szűcs Csaba tűzoltó alezredes, hivatalvezető beszédében megemlékezett a tűzoltók védőszentje, Szent Flórián életéről és hőstetteiről. A hivatalvezető hangsúlyozta, hogy a Szent Flórián életútját kísérő emberi tulajdonságok, az állhatatosság, a bátorság, a becsület és az önfeláldozás a tűzoltó hivatás lényegét testesítik meg, továbbá beszélt a támogató család és barátok fontos szerepéről is, akik lehetővé teszik, hogy a tűzoltók nap-nap után jól végezzék feladataikat.

A beszédet követően Vinczéné Varga Ágnes tűzoltó alezredes, humán szolgálatvezető ünnepi személyi állományparancsokat és határozatokat ismertetett, mely során, a központi ünnepségen elismerésben részesült munkatársak nevei is elhangzottak.

Dr. Pintér Sándor belügyminiszter kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül Tanácsosi címet adományozott Süli Zsolt tűzoltó alezredesnek, a Békéscsabai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetőjének, valamint Turbuczné Fekete Ildikó tű. alezredesnek, a Humán Szolgálat kiemelt főelőadójának.

Dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, főigazgatói tárgyjutalomban részesítette Csuta Zoltán tű. zászlóst, a Megyei Főügyeleti Osztály műveletirányító referensét és Lengyel József tű. főtörzsőrmestert, a Szeghalmi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjét.

Kiss András tűzoltó ezredes, megyei igazgató a katasztrófavédelem állományában  végzett kimagasló és áldozatos munkája elismeréseként az „Év tűzoltója” címet adományozta a tűzoltósági kategóriában Kovács György tűzoltó törzsőrmesternek, a Mezőkovácsházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárművezetőjének, szakmai kategóriában Zsombok Krisztián tűzoltó századosnak, a Szeghalmi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnok-helyettesének, funkcionális kategóriában pedig Gergely Antal tű. főhadnagynak, az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség főelőadójának.

A megyei igazgató a Tűzoltóság Napja alkalmából, munkakörében hosszú időn át végzett, kiemelkedő teljesítménye elismeréseként ajándéktárgyat adományozott Kolozsvári Katalin tűzoltó századosnak, a Humán Szolgálat kiemelt főelőadójának, Zsiga Zsolt tűzoltó törzsőrmesternek, a Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokának, Szabó Sándor tűzoltó törzszászlósnak, a Gyulai Hivatásos Tűzoltó-parancsokság különleges szerkezelőjének, Fige János tűzoltó zászlósnak, a Szeghalmi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság szerparancsnokának, Harmati Gábor tűzoltó főtörzsőrmesternek, az Szarvasi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának, Huszka Zsolt tűzoltó zászlósnak, a Mezőkovácsházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság referensének, Dimák István tűzoltó főtörzsőrmesternek, az Orosházi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság beosztott tűzoltójának.

Az ezredes a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a Békés Megyei Rendőr-Főkapitányság közötti eredményes együttműködés érdekében végzett tevékenység elismeréséül emléktárgyat adományozott Mátyás Tibor rendőr törzszászlósnak, a Békés Megyei Rendőr-Főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Tevékenységirányítási Központ ügyeletesének, valamint Verebi Zoltán rendőr törzszászlósnak, a Békés Megyei Rendőr-Főkapitányság Rendészeti Igazgatóság Közlekedésrendészeti Osztály szolgálatparancsnokának.

Az Év tűzoltója címek és ajándéktárgyak mellett a települések polgármesterei és további szervezetek elismeréseit, valamint a Mainkó István orosházi ötvös mester által alapított Szent Flórián díjakat vehették át a megye tűzoltói. Az elismerésekről bővebben itt olvashat.

A rendezvény keretén belül a Berény Tánccsoport színvonalas hagyományos néptánc előadását tekinthették meg a résztvevők. Az ünnepi állománygyűlés a Szózat hangjaival zárult, majd ezt követően Kiss András tűzoltó ezredes mondott pohárköszöntőt.

Fotós: Gombos Erik tű. hdgy - Békés MKI

 

Kapcsolódó képek:

Ünnepi állománygyűlés Szent Flórián Napja alkalmából Ünnepi állománygyűlés Szent Flórián Napja alkalmából Ünnepi állománygyűlés Szent Flórián Napja alkalmából
>>> További képek a galériában <<<