Hírek


Tüzek tomboltak a hosszú hétvége alatt
2019. március 18. 13:54
Tizenhét alkalommal érkezett segélyhívás a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Főügyeleti Osztályára az elmúlt hétvégén.

Szombaton kora délután Csorváson egy családi ház konyhájában keletkezett tűz. A helyszínre az orosházi hivatásos tűzoltók és a városi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai vonultak, akik az ingatlan közművekről történő levágását követően kettő gyors-beavatkozó sugár segítségével körülhatárolták, majd rövid időn belül megfékezték a tüzet. Az eset következtében az ingatlanban lakó hölgyet enyhe füstmérgezés gyanújával kórházba szállították.

Szombaton késő este Geszten egy családi házban csaptak fel a lángok. A tűzhöz a gyulai és a szeghalmi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik a Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányítása mellett kezdték meg a beavatkozást. Az egységek az ingatlan közművekről történő lekapcsolását követően párhuzamosan kezdték meg a tűz körülhatárolását és megfékezését, valamint az ingatlan átszellőztetését. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Vasárnap kora délután Békéscsabán egy hétvégi ház melléképülete égett. Az esethez a megyeszékhelyi hivatásos tűzoltók vonultak, akik három sugár  és kéziszerszámok segítségével fékezték meg a tüzet. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Kollégáinkat további kilenc tűzesethez és öt műszaki mentéshez riasztották a fent felsorolt eseteken kívül.

Fotós: Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság