Hírek


Áramfejlesztőket és szivattyúkat kaptak az önkéntes mentőszervezetek
2019. március 04. 10:27
Kárfelszámoláshoz használható eszközökkel gyarapodott tizenkettő Békés megyei önkéntes mentőszervezet. Az eszközöket a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságon tartott ünnepségen vehették át a szervezetek képviselői március másodikán. A rendezvény része annak az uniós projektnek, amelynek keretében idén országszerte összesen kétszáz önkéntes mentőcsoport jut új eszközökhöz, modern járművekhez és felszerelésekhez, valamint képzési lehetőségekhez.

Fejlesztési lehetőségekkel támogatja az önkéntes mentőszervezeteket a katasztrófavédelem. A támogatás a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül valósul meg, összesen 1 milliárd 500 millió forint értékben.


A katasztrófavédelem kiemelt fontosságú partnerei, az önkéntes mentőszervezetek fontos feladatot látnak el – fejtette ki az átadáson Haskó György tűzoltó alezredes, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság mb. igazgató-helyettese. Az alezredes hangsúlyozta, a feladat közös, a tét pedig nagy, mégpedig a biztonság erősítése, az emberi életek védelme. Ez a közös feladat csak úgy teljesíthető sikeresen, ha a hivatásos szervek munkája kiegészül az önkéntes szereplők tevékenységével. Az igazgató-helyettes kiemelte, az uniós projekt célja az, hogy az önkéntes mentőszervezetek hatékonyabban készülhessenek fel a kárfelszámolás során adódó feladatokra, modern eszközparkkal, korszerű tudással felvértezve kapcsolódjanak be a mentés, kárenyhítés és helyreállítás munkálataiba.


Igazgatóságunkon e cél érdekében szombaton tizenkettő Békés megyei járási és települési önkéntes szervezet képviselője vehette át az alezredestől a projekt első ütemében beszerzett áramfejlesztőket és zagyszivattyúkat. Összesen huszonnyolc kárfelszámolásban használható eszköz talált gazdára az ünnepségen.

 

A pályázat keretein belül az új eszközök alkalmazásához kapcsolódó képzések is megkezdődnek igazgatóságunk előzetesen mentori képzésen felkészített kollégái által.

Fotós: Galát János tű. szds. - Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Kapcsolódó képek:

Áramfejlesztőket és szivattyúkat kaptak az önkéntes mentőszervezetek Áramfejlesztőket és szivattyúkat kaptak az önkéntes mentőszervezetek Áramfejlesztőket és szivattyúkat kaptak az önkéntes mentőszervezetek
>>> További képek a galériában <<<