Hírek


Ismét életet mentett a szén-monoxid érzékelő
2019. február 04. 15:43
A hétvége során tizenhét alkalommal érkezett segélyhívás a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság főügyeletére.

Szombaton kora hajnalban Orosházán egy társasház egyik lakásában bejelzett egy szén-monoxid érzékelő. A helyszínre a városi hivatásos tűzoltók vonultak ki, akik a méréseket követően kimutatták a halálos gáz jelenlétét a lakásban, majd átszellőztették az ingatlant. A helyszínre érkező mentők az ott lakót megvizsgálták és megállapították, hogy nem szenvedett mérgezést, mivel időben elhagyta az ingatlant.

Szombaton kora délután Szeghalmon a Szabadság téren egy épületről a vakolat mállott le és az alatta lévő járdán közlekedőket veszélyeztette, ezért a városi hivatásos tűzoltók kivonultak a helyszínre. Az egységek a helyszínen dugólétra és kéziszerszámok segítségével eltávolították a vakolat meglazult részét és szalaggal elkerítették a helyszínt, hogy megakadályozzák az esetleges balesetek bekövetkezését.

Vasárnap reggel Gyula külterületén kettő személygépjármű ütközött. Az esethez a gyulai hivatásos tűzoltók vonultak, akik a gépkocsikat áramtalanították és egy beszorult személyt emeltek ki az egyik összeroncsolódott gépjárműből. A baleset következtében egy személy a helyszínen életét vesztette, míg egy másik megsérült, őt a mentőszolgálat szakemberei kórházba szállították.

Vasárnap délután Gyomaendrődön egy kutya alatt beszakadt a holtág jege, ezért értesítették az önkormányzati tűzoltóságot, akik dugólétra alkalmazásával partra segítették az állatot, majd átadták az önkormányzat embereinek.

Tűzoltóinkat a hétvégén további tizenhárom alkalommal riasztották, köztük öt esetben tüzekhez és további nyolc esetben műszaki mentési feladatok ellátása érdekében.

Fotós: Illusztráció - Gombos Erik tű. hdgy.