Hírek


Előzzük meg a tüzeket
2018. december 03. 10:37
A hétvége alkalmával mindösszesen öt alkalommal riasztották megyénk tűzoltóit, ám ez a szám odafigyeléssel lehetett volna kisebb is.

Tegnap délután 47-es főút 123. kilométerszelvényében, a Békéscsabához tartozó Mezőmegyer közelében összeütközött négy személyautó. A helyszínre vonuló békéscsabai hivatásos tűzoltók áramtalanították a balesetben érintett gépkocsikat. A helyszínelés és beavatkozás idejére teljes útzár volt érvényben az érintett útszakaszon. A baleset következtében kettő személyt a mentők kórházba szállítottak.

Tegnap délelőtt Gyulán egy Budapest körúti lakásban kigyulladt egy adventi koszorú és a mellette lévő berendezési tárgy. A helyszínre a város hivatásos tűzoltói nagy erőkkel vonultak, akik rövid időn belül megfékezték a lángokat. A tűz következtében a lakás lakhatatlanná vált, az ott lakó személyt a mentők kórházba szállították.

A tűzesetek leggyakoribb oka, hogy a lakásban az égő mécsest, gyertyát vagy lámpást gyúlékony anyagok közelében helyezik el, a keletkező lángok pedig a függönyön, asztalterítőn keresztül átterjednek a lakás más helyiségeire is.

Éppen ezért fontos, hogy csak tűzálló anyagból készült alátétre helyezett gyertyát gyújtsanak meg, így ugyanis megakadályozható, hogy a mécses vagy a gyertya átforrósítsa a környezetét. A meggyújtott gyertyát soha ne hagyjuk felügyelet nélkül, olyan stabil helyre kell rakni, ahol nem tud eldőlni, a közeléből pedig el kell távolítani a gyúlékony anyagokat.

Fotós: Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

 

Kapcsolódó képek:

Előzzük meg a tüzeket Előzzük meg a tüzeket