Hírek


Füstérzékelőket osztottak Orosházán
2018. november 27. 13:37
Mint arról már korábban is hírt adtunk, igazgatóságunk hivatásos tisztjei folyamatosan adnak át és szerelnek fel füstérzékelő eszközöket leginkább azokhoz az idős, egyedül élő személyekhez, akik egy esetleges lakástűz kialakulásánál a legveszélyeztetettebbek között vannak.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. idén szeptemberében elindított közös kampányán belül kerülnek kiosztásra azok a füstérzékelők, amelyeket a megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok adnak át a leginkább veszélyeztetettebbek számára, olyan karitatív szervezetek bevonásával, mint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, Baptista Szeretetszolgálat, Ótemplomi Szeretetszolgálat, Katolikus Karitász vagy éppen a Magyar Vöröskereszt.

Az érzékelők lehetőséget adnak egy esetlegesen bekövetkező tűzesetnél (lakástűz), hogy még a tűz korai szakaszában eloltsák azt, vagy rosszabb esetben értékes perceket nyer az ott lakók számára, hogy időben és épségben elhagyják az ingatlant.

A tegnapi nap folyamán a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság képviseletében Orosházán Baráth János tűzoltó alezredes, az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség tűzoltósági felügyelője vett részt a berendezések átadásán, valamint ő üzemelte be a készülékeket is. Ezt követően kollégánk tájékoztatást adott az eszköz működési elvét és használatát illetően, továbbá bemutatta annak funkcióit.

 

Fotós: Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség

 

Kapcsolódó képek:

Füstérzékelőket osztottak Orosházán Füstérzékelőket osztottak Orosházán Füstérzékelőket osztottak Orosházán
>>> További képek a galériában <<<