Hírek


Lakóházban keletkezett tűz hajnalban
2018. november 23. 11:53
Mindösszesen 10 alkalommal érkezett riasztás a hét folyamán a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére.

Csütörtök késő este Orosházán a Bokréta utcában, egy családi házban egy szénmonoxid érzékelő jelzett be. A helyszínre a városi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik méréseket végeztek, amely bebizonyította a gáz jelenlétét, ezt követően leállították a gázkazánt és átszellőztették az ingatlant. Lakosságvédelmi intézkedés keretén belül az ott lakó személy rokonoknál került elszállásolásra. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Ma hajnalban Békéscsabán a Lencsési úti lakótelepen egy negyedik emeleti lakás egyik szobájában berendezési tárgy égett. Az ingatlan tulajdonosa a tűzoltók kiérkezése előtt megkezdte a tűz oltását, majd a kiérkező békéscsabai hivatásos egység eloltotta a tüzet, valamint átvizsgálta a lakást hőkamera segítségével tűz terjedésére utaló nyomok után kutatva. A tűz következtében az ingatlanban lakó kettő személyt kórházba szállították enyhe füstmérgezés gyanújával.

Fotós: Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság