Hírek


Társasházak napja
2018. november 07. 13:14
A tavalyihoz hasonlóan a katasztrófavédelem idén is meghirdetette a Társasházak napja elnevezésű konzultációsorozatot, amely Békés megyében is kedden vette kezdetét. A háromnapos rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek széleskörű tájékoztatást kapjanak a követendő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel is növelve a lakóépületek biztonságát.

Békés megyében kedden reggel sajtótájékoztatóval vette kezdetét az országos rendezvénysorozat. Bódi Csaba tűzoltó alezredes, a Békéscsabai Katasztrófavédelmi Kirendeltség Hatósági Osztályának vezetője a rendezvényen elmondta, a hatósági osztály munkatársai egész évben ellenőrzik, hogy az ott élők mennyire tartják be a tűzvédelmi előírásokat.

Az alezredes a sajtó képviselőinek ismertette az elmúlt időszak ellenőrzési tapasztalatait, a leggyakrabban előforduló hiányosságokat, elmondta, a hatóság ellenőrzést végző munkatársai leginkább a menekülési útvonalak eltorlaszolására, valamint a közös tároló helyiségek szabályos használatára szólítják fel a lakóközösségek tagjait. A katasztrófavédelemhez érkező lakossági bejelentések zöme is ezekre a problémákra hívja fel leggyakrabban a figyelmet.

A katasztrófavédelem szakemberei három napon keresztül, november hatodika és nyolcadika között minden nap munkaidő alatt, az ország valamennyi kirendeltségén várják az érdeklődőket, ahol a lakók és a közös képviselők is választ kaphatnak például a tűzvédelmi házirend készítésével, a biztonsági rács létesítésével, a tárolási szabályokkal, vagy a felvonulási terület biztosításával kapcsolatos kérdéseikre.  

Békés megyében Békéscsabán, a Kazinczy út 9. szám alatt, Orosházán a Gyopárosi út 1. szám alatt, Szeghalmon pedig Széchenyi u. 2-8. szám alatti kirendeltség épületében várják az érdeklődőket a hatósági osztály munkatársai.


 

Kapcsolódó képek:

Társasházak napja Társasházak napja Társasházak napja