Hírek


Tüzesetek és balesetek a hétvégén
2018. november 05. 14:12
Számos alkalommal vonultak a megye tűzoltói a hosszú hétvége alatt is, összesen 23 alkalommal érkezett riasztás a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére.

Csütörtökön, a Gyulai  vasútállomáson egy mozdony hajtóműve kigyulladt, amelynek következtében a város hivatásos egységét riasztották a helyszínre. A beavatkozó egységek áramtalanították a mozdonyt, majd egy darab gyorsbeavatkozó sugárral rövid időn belül megfékezték a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Szintén csütörtökön az esti órákban Szarvason, a Bethlen Gábor utca egyik társasházi lakásában szén-monoxid-érzékelő riasztotta az ott lakókat. Az ingatlanban tartózkodók azonnal szellőztetni kezdtek és hívták a város hivatásos tűzoltóit, akik a szellőztetés miatt kis mértékben ugyan, de kimutatták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben, ezért megtiltották a gázkészülék használatát. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Péntek délelőtt tűz keletkezett Békéscsaba külterületén, Kisrét tanyán. Kis területen égett egy lakatlan tanyaépület melléképülete, és kigyulladt a körülötte lévő avar, bozótos is. A helyszínre a város hivatásos tűzoltói vonultak akik, három gyors-beavatkozó sugár használata mellett a lángokat rövid időn belül elfojtották. Az eset során egy személy megsérült, akit a mentők kórházba szállítottak.

Péntek este árokba borult egy autó a Nagyszénás és Szarvas közötti úton. Az esethez az orosházi és szarvasi tűzoltók vonultak, akik a gépjárművet áramtalanították és a kerekeire állították. Az érintett útszakaszon a beavatkozás ideje alatt forgalomkorlátozás volt érvényben. Az eset következőben a gépjárműben utazó személy megsérült, akit a mentők a helyszínen láttak el.

Szombat délelőtt árokba hajtott egy személygépkocsi a 44-es főút 82-es kilométerszelvényénél, Szarvas és Csabacsűd között. A helyszínre a szarvasi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik áramtalanították a bajba jutott gépkocsit. A járműben ketten utaztak, őket a mentők helyszínen ellátták.

Tegnap este tűz keletkezett egy lakóépület kazánházában és a tetőszerkezetében Mezőkovácsházán, a Bethlen Gábor utcában. A városi és az orosházi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, ahol gyorsan körülhatárolták a tüzet, amely már nem terjedt tovább. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Fotós: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Kapcsolódó képek:

Tüzesetek és balesetek a hétvégén Tüzesetek és balesetek a hétvégén