Hírek


Füzesgyarmat önkéntes tűzoltó egyesület újraminősítése
2018. október 09. 13:59
A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az együttműködési megállapodással rendelkező önállóan beavatkozó Füzesgyarmati önkéntes tűzoltó egyesület részére az elmúlt hétvégén minősítő gyakorlatot szervezett.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek tevékenységükkel a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok mellett nagymértékben hozzájárulnak Békés megye lakosságának mentő-tűzvédelméhez.

A gyakorlat komoly kihívásokat tartogatott a beavatkozó, valamint a tűzoltás vezetői állománynak. A feladatok végrehajtása során a szaktevékenységet végző önkéntes tűzoltó egyesület tagjai három gyakorlati helyszínen bizonyíthatták rátermettségüket valósághű környezetben.

A minősítő gyakorlaton részt vevő erőknek tűzoltási feladatként egy szituációs gyakorlati elemet kellett végrehajtania, amely során egy ingatlan irodahelyiségében keletkezett szimulált tüzet kellett megfékezniük. A műszaki mentési gyakorlati elemek között, úttestre dőlt fa eltávolítása és pincéből történő vízeltávolítás feladatai szerepeltek.

A feladatok során vizsgálták a szakfelszerelések és védőfelszerelések használatát, a biztonsági rendszabályok és a szakmai utasítások maradéktalan betartását.

A gyakorlat végrehajtását a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megfeleltre a minősítette, az önkéntes tűzoltók továbbra is felkészültek az előttük álló kihívásokra, bebizonyították, hogy továbbra is elhivatottak a lakosság biztonságának megőrzésében.

Fotós: Füzesgyarmat Önkéntes Tűzoltó Egyesület

 

Kapcsolódó képek:

Füzesgyarmat önkéntes tűzoltó egyesület újraminősítése Füzesgyarmat önkéntes tűzoltó egyesület újraminősítése Füzesgyarmat önkéntes tűzoltó egyesület újraminősítése
>>> További képek a galériában <<<