Hírek


Kispályás labdarúgó bajnokságon vettek részt kollégáink
2018. október 02. 09:37
Hat fokban, de tiszta, napos időben vette kezdetét a Belügyminisztérium szeptember huszonhetedikén megrendezett 2018. évi Országos Pontszerző Kispályás Labdarúgó-bajnoksága. A rendőrség, a büntetés-végrehajtás és a katasztrófavédelem csapatai harmadik alkalommal találkoztak az algyői műfüves pályán.

Az év során lejátszott labdarúgótornákon legjobbnak bizonyult csapatok vívták ki maguknak a lehetőséget, hogy részt vegyenek a mindent eldöntő algyői bajnokságon. Tizenhat csapat kapott meghívást, a cél pedig a bajnoki cím és az aranyérem megszerzése volt. A rendőrkapitányságok, az alkotmányvédelmi hivatal, a büntetés-végrehajtási intézetek és a katasztrófavédelem tízfős csapatai mérték össze erejüket és ügyességüket.
 
Csütörtökön reggel a pályán felsorakozott csapatokat elsőként a bajnokságnak otthont adó Algyő polgármestere köszöntötte. Molnár Áron már harmadszor üdvözölte a településen a focibajnokság résztvevőit. A rendezvényt Szatmári Imre tűzoltó dandártábornok, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója nyitotta meg. A tábornok beszédében minden versenyzőnek sérülésmentes, izgalmas játékot kívánt. Az eseményen a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság képviseletében részt vett dr. Gubicza József tűzoltó ezredes, a BM OKF Oktatási és Kiképzési Főosztályának vezetője és Berecz György tűzoltó ezredes, a BM OKF Gazdasági Ellátó Központ igazgatója, aki egyben az Országos Katasztrófavédelmi Sportegyesület elnöke is. A mérkőzéseket a helyszínen figyelemmel kísérte Menczer Gusztáv, a Belügyminisztérium Személyügyi Helyettes Államtitkárság főtanácsadója is.
 
A beszédek után lázas bemelegítésbe kezdtek a játékosok, majd a csapatvezetők segítségével megtörtént a négy-négy csapatból álló csoportok összetételének sorsolása. Fél kilenckor vette kezdetét a játék, az algyői sportközpont mind a négy pályáján rúgták a bőrt a focisták. Az első körben kétszer tizenöt perces mérkőzések sorozata következett. A selejtezők tizenegy órakor zárultak le, innen már csak a legjobb nyolc csapat jutott tovább. A déli szünetet követően már a helyosztó meccsek következtek. A harmadik és a negyedik hely sorsát eldöntő mérkőzés délután fél háromkor kezdődött, és a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatának győzelmét hozta.
 
Délután négy órakor a két legjobb együttes, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság és a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság játékosai álltak egymással szemben a pályán. Végül a Fejér megyeiek győzedelmeskedtek, így ők állhattak fel a dobogó legfelső fokára.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság csapatának a bajnokság során több csapatot is maga mögé utasítva a kilencedik helyezést sikerült megszereznie.


A díjakat a meghívott vendégek adták át a legjobb játékosoknak és a legeredményesebb csapatoknak. Zárszavában Berecz György megköszönte a szervezőknek a munkát, a focistáknak pedig a sportszerű játékot.

Fotós: Molnár Krisztina tűzoltó főhadnagy - Csongrád MKI

 

Kapcsolódó képek:

Kispályás labdarúgó bajnokságon vettek részt kollégáink Kispályás labdarúgó bajnokságon vettek részt kollégáink Kispályás labdarúgó bajnokságon vettek részt kollégáink
>>> További képek a galériában <<<