Hírek


Új tisztet köszönthetünk megyénkben
2018. szeptember 03. 13:05
Huszonöten tettek elsőtiszti fogadalmat pénteken a főigazgatóságon. A katasztrófavédelem legkülönfélébb területein dolgozók ezzel a fogadalommal egy közös célt mindenképpen magukénak vallhatnak: méltóvá kell válniuk a tiszti beosztásra, és arra is, hogy alárendeltjeikről a legjobb tudásuk szerint gondoskodjanak. Ezeket a szavakat kapták útravalóul a Szent Flórián teremben elhangzott eskü elhangzása után.

Az elsőtiszti kinevezéseket Erdélyi Krisztián tű. dandártábornok, általános főigazgató-helyettes nyújtotta át a kollégáknak. A kinevezés átvétele után Schváb Zsolt tű. hadnagy olvasta elő az eskü szövegét, amelynek sorait a főigazgató-helyettes is idézte akkor, amikor szóbeli útravalóval látta el a tiszteket.

Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere Dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója javaslatára kinevezte 2018. szeptember 01-jei hatállyal tűzoltó századossá Dr. Surinás Tündét igazgatóságunk állományába.

A dandártábornok elsőként gratulált a frissen kinevezett tiszteknek, majd felhívta a figyelmet arra, hogy az állomás, amelyhez most elérkeztek, csupán egy folyamat kezdete. Az első mércét teljesítették ugyan, de a tiszti rendfokozattal nemcsak dicsőség, hanem felelősség is együtt jár. A felelősségvállalás pedig nem csupán a szolgálatban töltött időre, egész életükre nézve kötelező érvényű, hiszen a hétköznapok próbatételei mindenkit feladatok elé állítanak. Ezeket a feladatokat, próbatételeket méltósággal kell fogadni és tiszthez méltón felvállalni, akár szolgálatban van valaki, akár szolgálaton kívül.
 
Erdélyi Krisztián az eskü azon részére külön is felhívta a figyelmet, amely az alárendeltekről, beosztottakról való gondoskodásról szól. Mint mondta, a magasabb pozícióban lévők soha nem felejthetik el, hogy munkájuk csak akkor lesz teljesértékű, ha ehhez alárendeltjeik is hozzáteszik tudásukat. A főigazgató-helyettes ezután az igazgatókhoz szólt, arra kérte őket, hogy kövessék figyelemmel a kollégák pályáját.

Fotós: Tobak Ferenc - RSOE