Hírek


Heti események
2018. augusztus 24. 11:15
A megyén végighaladó vihar miatt 71 esetben érkezett segélyhívás a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére.

Kedden a késő esti órákban Gyulán az Arany János utcában teljes terjedelmében égett egy mintegy hatvan négyzetméteres garázs a benne lévő személygépkocsival és kerti eszközökkel együtt. A helyszínre a város hivatásos egységei vonultak, akik az épületet leválasztották a közművekről, majd kihoztak egy darab gázpalackot az égő épületből és három sugár segítségével rövid időn belül megfékezték a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt, ám jelentős anyagi kár keletkezett.

Szerdán az esti órákban Mezőkovácsházán, az Orosházi úton letépte egy könnyűszerkezetes családi ház tetőszerkezetét az erőteljes széllökésekkel érkező vihar. A helyszínre a városi és a gyulai hivatásos tűzoltók érkeztek ki, akik megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Szintén szerdán az esti órákban lesodródott az úttestről és egy út menti fának ütközött egy személyautó a 46-os főút gyomaendrődi szakaszán. A balesethez a város önkormányzati tűzoltóit riasztották, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Csütörtökön késő délután a  Békéscsaba - Szeged vasútvonalon a Csorvás és Telekgerendás közötti szakaszon egy fa dőlt a vasúti pályára. Az arra közlekedő személyszállító vonat meg tudott állni, személyi sérülés nem történt. A helyszínre a békéscsabai tűzoltók vonultak, akik motoros láncfűrész, valamint kéziszerszámok segítségével eltávolították az akadályt képező fát. A fa eltávolítása után a vasúti forgalom helyreállt.

A fent leírt esetek mellett a viharos időjárás következtében leginkább a mezőkovácsházi és a szeghalmi járás területén többször is vonultak a tűzoltók leszakadt faágak és más vihar okozta károk elhárítása érdekében.

Fotós: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat

 

Kapcsolódó képek:

Heti események Heti események