Hírek


Balesetek és tüzek
2018. augusztus 03. 10:37
A héten huszonhárom esetben futott be segélyhívás a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére.

Kedden a kora délutáni órákban Békéscsabán egy ráfutásos közúti baleset történt. A káreseményhez a város hivatásos egységét riasztották, akik kiérkezést követően elvégezték a gépjárművek áramtalanítását, valamint felitatták a gépjárművekből kifolyt olajt és hűtőfolyadékot. Az eset során személyi sérülés nem történt. A beavatkozás ideje alatt félpályás útlezárás volt érvényben.

Szerdán a kora hajnali órákban Sarkadon a Gyula felé vezető úton árokba csúszott egy mezőgazdasági vontató jármű. Az esethez a gyulai hivatásos tűzoltók és a sarkadi önkéntes tűzoltó egyesület tagjai vonultak. Az egységek kiérkezést követően áramtalanították a járművet és egy felfogó edénybe gyűjtötték a kifolyt üzemanyagot, majd egy másik mezőgazdasági vontatóval közösen kerekeire állították a bajbajutott gépjárművet. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Szintén szerdán a déli órákban egy három részvevős közúti baleset következett be Békéscsabán a Bánát utcában. A káreseményhez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik kiérkezést követően áramtalanították a gépjárműveket. Az eset során négy sérültet szállítottak kórházba a mentők. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon forgalomkorlátozás volt érvényben.

Csütörtökön a délutáni órákban Gyomaendrőd külterületén egy mezőgazdasági vontatójármű által húzott bálázó gép túlmelegedett és a benne lévő szalmát meggyújtotta, a tulajdonos megkísérelte a tarlóról lehúzni a bálázó gépet, ám a lángok átterjedtek a tarlóra is. Az esethez a szarvasi hivatásos tűzoltókat és a gyomaendrődi önkormányzati tűzoltókat riasztották, az egységek kiérkezéséig a tulajdonos kettő darab kézi poroltóval megkezdte az oltást. Az egységek kiérkezést követően eloltották a bálázó gépet, majd körülhatárolták és rövid időn belül megfékezték a tarlón keletkezett tüzet. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Fotós: Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság