Hírek


Stúdióbeszélgetés – szabadtéri rendezvények biztonsága a cél
2018. július 25. 11:11
Stúdióbeszélgetés vendége volt 2018. július 24-én Gombkötő Zoltán tűzoltó alezredes. A Békéscsabai Médiacentrum Kft. szerkesztőségében a szabadtéri rendezvények tűzvédelme volt a téma. A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hatósági osztály szolgálatvezetőjével Szabó Rita műsorvezető beszélgetett.

Gombkötő Zoltán tű. alezredes a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi hatósági osztály szolgálatvezetője elmondta, hogy a jó idő beköszöntével együtt egyre több szabadtéri rendezvény kerül megtartásra. Az odalátogatók szórakoztatásának lehetősége mellett megjelennek olyan biztonsági kockázatok, amelyre fel kell készülniük a szervezőknek.

Alezredes úr részletesen, de közérthetően ismertette a jogszabályi előírásokat is, így arról is szó esett, milyen lépeseket kell tenni a szervezőknek a hatályos jogszabályokban foglalt rendelkezéseknek való megfelelés érdekében. Megemlítette azt is, hogy egy ilyen rendezvény tartásánál melyek azok a sarkalatos pontok, amelyekre mindenképpen figyelmet kell fordítani a lehető legnagyobb biztonság megteremtése érdekében.

A beszélgetésről készült felvétel megtekinthető a Békéscsabai Médiacentrum Kft. honlapján.

Fotós: Gombos Erik tű. hdgy.

 

Kapcsolódó képek:

Stúdióbeszélgetés – szabadtéri rendezvények biztonsága a cél Stúdióbeszélgetés – szabadtéri rendezvények biztonsága a cél