Hírek


Veszélyes áruk ellenőrzése a vasúton
2018. július 18. 10:03
A veszélyes áruk vasúti szállítására vonatkozó előírások betartását ellenőrizték július tizenhetedikén Békés megyében a katasztrófavédelem munkatársai.

Az akciót az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség és a Szeghalmi Katasztrófavédelmi Kirendeltség iparbiztonsági felügyelői a Békéscsabai vasúti pályaudvaron tartották. Az ellenőrzés során négy vasúti szerelvényt vizsgáltak át, közülük egy tartozott a RID, vagyis a veszélyes áruk vasúti szállításának szabályának hatálya alá. A vizsgálatok során a szakemberek nem tártak fel szabálytalanságot vagy hiányosságot.

Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy a fokozott és szigorú ellenőrzések hatására a veszélyesáru-szállításban résztvevők nagyobb figyelmet fordítanak a vonatkozó jogszabályok betartására és betartatására. Mindez együtt jelentősen erősíti a veszélyesáru-szállítás biztonságát, javítja az illegális nemzetközi és belföldi veszélyes szállítmányok felderítési arányát, valamint a rejtett vagy szabálytalan veszélyesáru-szállítások feltárását.

 

Fotós: Maguráné Vásári Edit tű. alez.

 

Kapcsolódó képek:

Veszélyes áruk ellenőrzése a vasúton Veszélyes áruk ellenőrzése a vasúton Veszélyes áruk ellenőrzése a vasúton