Hírek


Veszélyes áruk szállítását ellenőrizték
2018. július 12. 14:42
A veszélyes áruk közúti szállítására vonatkozó előírások betartását ellenőrizték július tizenkettedikén Békés megyében a katasztrófavédelem munkatársai.

Az akciót a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság iparbiztonsági szakterületének szakemberei, a katasztrófavédelmi mobil labor munkatársai a 47-es főút 106-os kilométerénél tartották. Az ellenőrzés során tíz gépjárművet vizsgáltak át, közülük egy tartozott az ADR, vagyis a veszélyes áruk közúti szállításának szabályának hatálya alá. A vizsgálatok során a szakemberek nem tártak fel szabálytalanságot vagy hiányosságot.

Az elmúlt időszak tapasztalatai azt mutatják, hogy a fokozott és szigorú közúti ellenőrzések hatására a veszélyesáru-szállításban résztvevők nagyobb figyelmet fordítanak a vonatkozó jogszabályok betartására és betartatására. Mindez együtt jelentősen erősíti a veszélyesáru-szállítás biztonságát, javítja az illegális nemzetközi és belföldi veszélyes szállítmányok felderítési arányát, valamint a rejtett vagy szabálytalan veszélyesáru-szállítások feltárását.

Fotós: Kisgyurka Sándor mk. tű. szds.

 

Kapcsolódó képek:

Veszélyes áruk szállítását ellenőrizték Veszélyes áruk szállítását ellenőrizték Veszélyes áruk szállítását ellenőrizték