Hírek


Tatán folytatódott a tűzoltóversenyek hagyománya
2018. július 09. 10:06
A hétvégén, július 6-8. között tartották meg Tatán a IX. Országos Ifjúsági és a VIII. Országos Hagyományos Tűzoltó Versenyt. A rendezvényt a Magyar Tűzoltó Szövetség (MTSZ), a tatai önkormányzattal együttműködve, a Komárom-Esztergom Megyei Tűzoltó Szövetséggel közösen szervezte meg. Az Esély Budapest Alapítvány tatai táborában és a Tatai Olimpiai Központban megtartott versenyek szervezésében a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is részt vett.

Az MTSZ szervezésében minden második évben tartanak országos tűzoltóversenyeket a felnőtt önkéntes tűzoltók részére. Az idei megmérettetésre a hazaiak mellett határon túli magyar versenyzők is meghívást kaptak Felvidékről, Székelyföldről és a Vajdaságból.
A hagyományos felnőtt női és férfi tűzoltó versenyen két versenyszámot tartanak: kismotorfecskendő-szerelést, amelynek során a versenyzőknek tűzoltásra alkalmas állapotba kell összeszerelniük a tömlőket és a sugárcsövet, valamint végrehajtaniuk a nyolcszor ötven méteres váltófutást – ez utóbbi résztvevőinek különböző akadályokat kell leküzdeniük a pályán.
 
Az ifjúsági tűzoltó versenyen a szabályok szerint a 10-16 éves korosztályban lány- és fiúcsapatok versenyeznek, de lehetnek vegyes összetételűek is a tíz főből álló egységek között. Az indulók idén is két számban mérték össze tudásukat: akadálypályán és négyszáz méteres váltófutásban. A két versenyszámban elért összetett eredmény alapján került ki a győztes csapat.
    
Az élénk érdeklődéssel övezett versenyeken a következő főbb eredmények születtek megyénk vonatkozásában:
 
VIII. Országos Hagyományos Tűzoltó Verseny - önkéntes tűzoltó egyesületek női csapatai közötti összetett verseny kategóriában:
4. helyezést ért el: Tótkomlós ÖTE női csapata

VIII. Országos Hagyományos Tűzoltó Verseny - önkéntes tűzoltó egyesületek férfi csapatai közötti összetett verseny kategóriában:
2. helyezést ért el: Tótkomlós ÖTE férfi csapata

13. helyezést ért el: Mezőberény ÖTE férfi csapata

IX. Országos Ifjúsági Tűzoltó Verseny - önkéntes tűzoltó egyesületek lány csapatai közötti váltófutás verseny kategóriában:

2. helyezést ért el Békéssámson ÖTE lány raja

IX. Országos Ifjúsági Tűzoltó Verseny - önkéntes tűzoltó egyesületek fiú, illetve vegyes csapatai közötti váltófutás verseny kategóriában:

1. helyezést ért el Békéssámson ÖTE raja

IX. Országos Ifjúsági Tűzoltó Verseny - önkéntes tűzoltó egyesületek lány csapatai közötti akadálypálya verseny kategóriában:

2. helyezést ért el Békéssámson ÖTE lány raja

IX. Országos Ifjúsági Tűzoltó Verseny - önkéntes tűzoltó egyesületek fiú csapatai közötti akadálypálya verseny kategóriában:

5. helyezést ért el Békéssámson ÖTE fiú raja

IX. Országos Ifjúsági Tűzoltó Verseny - önkéntes tűzoltó egyesületek fiú csapatai közötti összetett verseny kategóriában:

2. helyezést ért el Békéssámson csapata

Ez úton is gratulálunk a versenyzőknek az elért eredményekhez!


A viadalok további, részletes eredményei a Magyar Tűzoltó Szövetség honlapján olvashatók:
http://www.tuzoltoszovetseg.hu/hirek

Fotós: Nagy Sándor - Tótkomlós Önkéntes Tűzoltó Egyesület

 

Kapcsolódó képek:

Tatán folytatódott a tűzoltóversenyek hagyománya Tatán folytatódott a tűzoltóversenyek hagyománya Tatán folytatódott a tűzoltóversenyek hagyománya
>>> További képek a galériában <<<