Hírek


Átvették bizonyítványukat a sikeresen érettségizők
2018. július 03. 10:29
A napokban sikeres érettségi vizsgát tett tűzoltók vehették át az erről szóló bizonyítványt június 27-én a békéscsabai hivatásos tűzoltóságon.

A kollégák annak a kezdeményezésnek az eredményeként szerezték meg a végzettséget, amelynek keretében három évvel ezelőtt iskolapadba ülhettek, hogy megszerezzék a magasabb beosztáshoz szükséges matúrát. Országosan 2018-ban összesen több mint háromszázan tettek sikeres érettségi vizsgát.

Az átadót Kiss András tű. ezredes, megbízott megyei igazgató nyitotta meg. A kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium képviseletében Kovácsik Zita osztályfőnök adta át a bizonyítványokat a sikeresen érettségizők számára. A rendezvény zárásaként az igazgató gratulált a képzést sikeresen elvégzőknek és munkájukhoz sok sikert kívánt.

A katasztrófavédelem és a Bács-Kiskun megyei oktatási intézmény közös munkájának eredményeképpen az első tanév 2015 szeptemberében indult, a tűzoltók szolgálati helyük közelében, több különböző helyszínen kezdhették meg a felkészülést, a kölcsönös együttműködés keretében a büntetés-végrehajtás állományával közösen. A távoktatási formában megvalósult program teljes mértékben a felnőtt tanulók speciális képességeire és lehetőségeire épült, rugalmas, és egyes tantárgyaknál akár személyre szabható is volt. A konzultációs időpontok havonta egy-két alkalommal négy-ötórás elfoglaltságot jelentettek. A gimnázium az oktatási anyagok digitális és írott formában, térítésmentesen biztosított volt a képzésen résztvevők számára. Az állomány számára biztosított volt a tandíjmentes felkészítés.

Az elért eredményekhez ezúton is gratulálunk kollégáinknak!

Fotós: Békéscsabai Hivatásos Tűzoltóparancsnokság

 

Kapcsolódó képek:

Átvették bizonyítványukat a sikeresen érettségizők Átvették bizonyítványukat a sikeresen érettségizők Átvették bizonyítványukat a sikeresen érettségizők