Hírek


Tűzvizsgálók és bűnügyi helyszínelők képzése
2018. június 27. 15:21
A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálói és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi helyszínelői közös képzésen vettek részt június 26-27-én.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság nem először szervez ilyen felkészítést, a mostani már a második a sorban. A szervezésben közreműködött a békéscsabai hivatásos és a békési önkormányzati tűzoltóság is, a kétnapos, értékteremtő gyakorlaton a megyei igazgatóság tűzvizsgálói és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi helyszínelői állománya vett rész. A tréning helyszínéül egy bontás előtt álló külvárosi tanyaépület szolgált, amelynek környezetét és berendezését a szervezők úgy alakították ki, hogy az egy lakott épületet imitáljon.

A gyakorlatot Maczek Szilárd tűzoltó alezredes, megyei tűzoltósági főfelügyelő és Csicsely János tűzoltó őrnagy, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat tagja vezette. A képzés célja volt, hogy a résztvevők életszerű körülmények között tapasztalhassák meg a tűz keletkezésének szakaszait, valamint olyan gyakorlati fogásokat sajátítsanak el, amelyeket a későbbi munkájuk során felhasználhatnak.

A képzés második napján bemutatták a gyakorlat alatt készített oktatóanyagot, valamint értékelték a résztvevő csoportok teljesítményét. A rendezvény zárásaként Kiss András tűzoltó ezredes, megbízott megyei igazgató, valamint dr. Kis Péter rendőr ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes méltatta mind a gyakorlat lebonyolítása során tanúsított szakmai profizmust, mind a résztvevő állományt.

 

Fotós: Gombos Erik tű. hdgy.

 

Kapcsolódó képek:

Tűzvizsgálók és bűnügyi helyszínelők képzése Tűzvizsgálók és bűnügyi helyszínelők képzése Tűzvizsgálók és bűnügyi helyszínelők képzése
>>> További képek a galériában <<<