Hírek


Közbiztonsági referensek képzése
2018. június 08. 12:53
A héten a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felkészítést tartott az illetékességi területéhez tartozó települések újonnan munkába lépő közbiztonsági referensei részére. A képzésen résztvevők a tanfolyam végén sikeres vizsgát tettek a kapott ismeretanyagból.

A rendezvényt Haskó György tű. alezredes, megbízott igazgatóhelyettes nyitotta meg, aki hangsúlyozta az önkormányzati alkalmazottak munkájának fontosságát a helyi szintű katasztrófavédelmi feladatok ellátásában.

A felkészítés során a katasztrófavédelem hármas alapvető feladatrendszerének, a megelőzés, a beavatkozás és helyreállítás időszakainak egyes feladataival ismertették meg a résztvevőket a katasztrófavédelmi kirendeltségek polgári védelmi és iparbiztonsági felügyelői.
A részvevők átfogó ismereteket szerezhettek a katasztrófavédelem rendszerének felépítéséről és működéséről, valamint betekintést nyertek a különböző szakterületek által végzett feladatokba is.

A közbiztonsági referensek munkájuk során támogatást nyújtanak a polgármestereknek katasztrófák elleni védekezésre való felkészülésben, a védekezésben, a helyreállítás szakmai feladataiban, továbbá közreműködnek további rendvédelmi és honvédelmi feladatokban is.

Fotós: Gombos Erik Tamás tű. hdgy.

 

Kapcsolódó képek:

Közbiztonsági referensek képzése Közbiztonsági referensek képzése Közbiztonsági referensek képzése
>>> További képek a galériában <<<