Hírek


Iskolások a laktanyában
2018. június 07. 15:06
Kíváncsi szempárok vizslatták a békéscsabai hivatásos tűzoltóság laktanyájának szereit, felszereléseit és múzeumát.

A békéscsabai Andrássy Gyula Gimnázium és Kollégiumban tanulmányokat folytató Molnár Nóra - aki az alkotói pályázat országos díjazottja volt - és osztálytársai látogattak el a megyeszékhely laktanyájába, hogy megismerhessék a vonulós tűzoltók mindennapjait, az általuk használt szereket és szakfelszereléseket, valamint a laktanyát.

A rövid, ám annál izgalmasabb bejárás során a látogatók megismerkedtek a laktanya épületével, a vonulós tűzoltók által használt szerek jellegzetességeivel és a beosztott állomány mindennapi programjaival. Ezen túl a tűzoltók szemléltették, hogyan kell használni a lecsúszó rudat riasztás idején. A látogatás során a diákok megtekintették a tűzoltóság saját múzeumát is, ahol a régi felszereléseken túl néhány jelentősebb káresemény relikviáit is megőrizték.

Az iskolások nagy figyelemmel követték az elhangzottakat és számtalan kérdést tettek fel Ancsin András tűzoltó törzsőrmesternek, aki körbevezette őket a laktanyában és megmutatta a tűzoltók mindennapjainak egy részletét.

Fotós: Gombos Erik Tamás tű. hdgy.

 

Kapcsolódó képek:

Iskolások a laktanyában Iskolások a laktanyában Iskolások a laktanyában
>>> További képek a galériában <<<