Hírek


Tűzvédelem aratás idején
2018. május 31. 14:06
A nyári időszakban tűzvédelmi szempontból a legveszélyesebb munkafolyamat a szemes termény betakarítása és a terményszárítás. A megye katasztrófavédelmi kirendeltségei évről évre felveszik a kapcsolatot az érintettekkel és hangsúlyozzák milyen fontos a betakarítási munkálatokban résztvevő erőgépek előzetes műszaki ellenőrzése, az aratásra, továbbá a tarló és a növényi hulladék égetésére vonatkozó szabályok ismerete és betartása.

A tűzesetek megelőzése érdekében a kirendeltségek szakemberei a munkák megkezdése előtt több alkalommal is tűzbiztonsági konzultációkat tartanak a gazdálkodók részére. A konzultációkon többek között szó esik a betakarítással kapcsolatos tűzesetek tapasztalatairól, valamint a hatósági jogszabályi változásokról. Felhívták a gazdálkodók figyelmét a tűzvédelmi előírások folyamatos betartására és a tűzesetek megelőzésére, tekintettel a tűzesetek során keletkező magas kárértékre.

Az elkövetkezendő hónapokban a kirendeltségek munkatársai több alkalommal ellenőrizni fogják az aratás közbeni tűzvédelmi szabályok betartását. Ezek során többek között vizsgálják a tűzoltó készülékek készenlétben tartását, a mezőgazdasági erő- és munkagépek műszaki ellenőrzésének elvégzését, dohányzási szabályok betartását, az erő- és munkagépek kipufogó-vezetékeinek műszaki állapotát, a tartalék üzem- és kenőanyagok elhelyezését, valamint egyéb tűzvédelmi szabályok betartását.

Fotós: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

Kapcsolódó képek:

Tűzvédelem aratás idején Tűzvédelem aratás idején Tűzvédelem aratás idején