Hírek


Megszületett a döntés az önkéntes egyesületek pályázatáról
2018. május 30. 11:07
Az önkéntes tűzoltó egyesületeknek kiírt pályázat nyújtotta lehetőséggel az idén ötszázhetvenhat egyesület élt, pozitív elbírálás esetén különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthatnak. Az országos katasztrófavédelmi főigazgató jóváhagyta a bírálóbizottság támogatásra vonatkozó javaslatait, így a központi költségvetés 2018-ban a tavalyinál huszonhárommal több egyesület munkáját segíti ilyen módon.

2018-ban hétszázmillió forint összértékű támogatást oszthat szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek között a központi költségvetés fejezeti kezelésű előirányzata terhére. Ez az összeg százmillióval magasabb a tavalyinál.
 
A bírálóbizottság támogatásra vonatkozó javaslatait az országos katasztrófavédelmi főigazgató jóváhagyta, a pályázati feltételeket sikeresen teljesítő egyesületek működési költségekre, eszközbeszerzésre, szakmai tanfolyamokon történő részvételre, pályaalkalmassági-vizsgálatokra, EDR-rádiókra, szertárépítésre és -felújításra, valamint védő- és technikai felszerelésekre kapnak támogatást.

Letölthető dokumentum(ok):

Fotós: Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság - Füzesgyarmat ÖTE

 

Kapcsolódó képek:

Megszületett a döntés az önkéntes egyesületek pályázatáról Megszületett a döntés az önkéntes egyesületek pályázatáról Megszületett a döntés az önkéntes egyesületek pályázatáról