Hírek


Polgármesterek és jegyzők felkészítése
2018. május 17. 10:48
Az elmúlt időszak eseményei, akár a dél-békési térséget a tavalyi évben közvetlenül is érintő orosházi viharkárok, akár az idei év március hónapban az északi-békési településeken bekövetkezett, több mint 40 órán át tartó áramszünet, jól rávilágítottak, hogy mekkora szükség van a települések vezetőinek a katasztrófavédelmi ismeretekre.

Ezeknél az eseményeknél a települések részéről bevonásra kerültek - úgy a védekezésbe, mint a védekezők ellátásába - különböző helyi szervezetek, működtek operatív törzsek és ügyeletek, illetve megnyitásra kerültek befogadó- és melegedőhelyek.

Mindezeken a rendkívüli eseményeken felül is folyamatosan, illetve időszakosan jelentkeznek azok a katasztrófavédelmi feladatok, melyekben nélkülözhetetlen a polgármesterek és jegyzők részvétele, ilyenek például a szabadtéri tűzesetek megelőzése, vagy a települési intézmények tűzvédelmének jogszabályok szerinti betartása.

A fentiekre tekintettel, az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség szakterületeinek képviselői, továbbá a Békés Megyei Védelmi Bizottság Titkársága a napokban felkészítést tartott az orosházi és a mezőkovácsházi járás települései polgármestereinek és jegyzőinek a helyben megjelenő katasztrófavédelmi és honvédelmi, védelmi igazgatási feladatokról.

A képzés során hangsúlyos szerepet kapott valamennyi szakterület vonatkozásában az együttműködés a hivatásos erők és az önkormányzatok között, amelynek köszönhetően a lakosság életének, testi épségének és anyagi javainak védelme eredményesebben megvalósulhat, fokozva ezzel az egyének szubjektív biztonságérzetét.

 

Fotók: Kálmán-Pócsik Judit (Mezőkovácsháza Polgármesteri Hivatal), Győző-Molnár Árpád tű. alez. (Orosházi KvK)


 

Kapcsolódó képek:

Polgármesterek és jegyzők felkészítése Polgármesterek és jegyzők felkészítése Polgármesterek és jegyzők felkészítése
>>> További képek a galériában <<<