Hírek


Díjazták az alkotói pályázat helyezettjeit
2018. május 15. 10:18
Az előző évek hagyományait követve az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2018-ban is alkotói pályázatot hirdetett óvodások és iskolások részére. A műveket május 3-ig kellett eljuttatni a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósághoz.

Ebben az évben rekord számú, közel háromszázötven alkotás érkezett a megyei igazgatósághoz és ezen túl az is egyedülálló, hogy minden kiírt kategóriában - szabadkézi rajz, plakát, egyéb kézműves alkotás, vers, mese, számítógépes alkalmazás - készültek pályaművek.

Az elbírálást követően az igazgatóság május 14-én tartotta az eredményhirdetést, melyen Kiss András tűzoltó ezredes, megbízott megyei igazgató üdvözölte a résztvevőket, megköszönte a gyerekek és felkészítőik munkáját, majd átadta a helyezetteknek járó jutalmakat.

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság ajándékain túl a Békéscsabai Médiacentrum Kft. felajánlásának köszönhetően további három pályázó különdíjazására is lehetőség nyílt, melyeket Varga Diána felelős szerkesztő adott át.

Az átadásokat követően a gyerekek és kísérőik a Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság gépjárműveivel ismerkedhettek meg, illetve egy próbariasztást is megtekinthettek.

A területi versenyen első helyezést elért alkotások részt vesznek az országos versenyen is, amelynek díjait május 25-én, a Fővárosi Nagycirkuszban adják át. Az országos verseny nyertese családjával balatoni nyaraláson vehet részt, az országos verseny további nyertesei a Fővárosi Állat- és Növénykertbe felhasználható családi belépőt kapnak. Az az óvoda, illetve iskola, ahonnan országosan a legtöbb pályázatot nyújtják be, elnyeri a „Legkreatívabb óvoda/iskola 2018” címet, amely együtt jár a tűzoltóság egyszeri, az intézményben tartandó bemutatójával (füstsátor, tálcatűzoltás, olajtűzoltás, roncsvágás) és tűzvédelmi oktatás megtartásával.

 

Fényképek: Kis Zoltán tű. alezredes


 

Kapcsolódó képek:

Díjazták az alkotói pályázat helyezettjeit Díjazták az alkotói pályázat helyezettjeit Díjazták az alkotói pályázat helyezettjeit
>>> További képek a galériában <<<