Hírek


Képzést segítő eszközök a megyei igazgatóságon
2018. április 26. 14:54
A tűzoltók elméleti és gyakorlati felkészítését szolgáló eszközöket, berendezéseket szerzett be saját költségvetéséből a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A számítástechnikai eszközök már tavaly megérkeztek, április huszonnegyedikén a gyakorlatoknál hasznos szimulációs eszközöket vehették át a megyei igazgatók. A beruházás összértéke meghaladja a harmincmillió forintot. A beszerzésnek köszönhetően az ország mindegyik katasztrófavédelmi igazgatóságára és tűzoltó-parancsnokságára kerül kárhelyszínt szemléltető színes zászló, nagy teljesítményű füstgép, különböző fényeffekteket kibocsátó színes lámpa, piros fénykábel, illetve minden megye kap egy-egy „Rescue Randy”-t, azaz speciálisan tűzoltók számára kifejlesztett gyakorlóbábut.

A Békés megyébe érkező eszközöket a havi vezetői értekezlet keretében a mai napon adta át Kiss András tűzoltó ezredes, megbízott megyei igazgató a helyi szervek vezetői részére.

A gyakorlati felkészítést segítő szimulációs eszközök jóvoltából szemléletesebbek, életszerűbbek lesznek a szituációs begyakorló és ellenőrző gyakorlatok.  
 
 

Fényképek: Halász Imre tű. alezredes


 

Kapcsolódó képek:

Képzést segítő eszközök a megyei igazgatóságon Képzést segítő eszközök a megyei igazgatóságon Képzést segítő eszközök a megyei igazgatóságon