Hírek


Hét riasztás pénteken
2018. március 10. 10:01
Tegnap négy műszaki mentés és három tűzeset miatt érkezett segélyhívás a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

Tegnap kora délután egy füzesgyarmati parasztház konyhájában keletkezett tűz, ahonnan a lángok a nádfedeles födémre is átterjedtek. A káreseményhez a szeghalmi és püspökladányi hivatásos tűzoltókat, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot, valamint a helyi önkéntes tűzoltó egyesületet riasztották. A kiérkező egységek a lángokat rövid időn belül megfékezték, azonban a családi ház lakhatatlanná vált. A eset során az ingatlanban tartózkodó lakót a mentők kórházba szállították.

Tegnap délután Gyula és Sarkad között két gépkocsi ütközött frontálisan, melyekben összesen négy személy utazott. A káreseményhez riasztott gyulai hivatásos tűzoltók a gépjárműveket áramtalanították, illetve egy utast feszítővágó berendezés segítségével szabadítottak ki. A sérülteket a mentők kórházba szállították.

Tegnap este Békéscsabán egy ötven négyzetméteres, padlásteres épület kazánházában keletkezett tűz, amely átterjedt a tetőszerkezetre is. A káreseményhez riasztott helyi hivatásos tűzoltók a lángokat rövid időn belül megfékezték, melynek köszönhetően az épület lakható maradt. Az eset során személyi sérülés nem történt.

 

Fénykép: Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság


 

Kapcsolódó képek:

Hét riasztás pénteken