Hírek


Egészségügyi ismeretek a tűzoltóknak
2018. február 07. 15:13
A tűzoltók munkájuk során gyakran találkoznak olyan helyzetekkel, amikor elsősegélynyújtásra van szükség. Egy balesethez kiérve a mentőkkel együtt kell dolgozniuk, mely során a lehető legtöbbet kell megtenniük a bajba jutott emberek megmentésért.

Az elsősegélynyújtás és az életmentés hatékonyságának kárhelyszíni beavatkozások során történő javítása érdekében kezdődött el az egészségügyi ismeretek oktatása a napokban a békéscsabai hivatásos tűzoltó-parancsnokság beavatkozó állománya részére.

A békéscsabai mentőállomás munkatársától a résztvevők elméletben és gyakorlatban is megtanulták, hogyan kell a tűzoltási, műszaki mentési kárterületen általános elsősegélynyújtást végezni. A tűzoltók elsajátíthatták az elsősegélynyújtásra szolgáló eszközök használatát, a sérültek fektetésével és szállításával kapcsolatos szabályokat, valamint megismerhették az újraélesztési technikákat is.

A képzés a jövő héten tovább folytatódik, így mindhárom szolgálati csoport beosztott tűzoltói bővíthetik egészségügyi ismereteiket.

 

Fotók: Baráth Ilona tű. fhdgy.


 

Kapcsolódó képek:

Egészségügyi ismeretek a tűzoltóknak Egészségügyi ismeretek a tűzoltóknak Egészségügyi ismeretek a tűzoltóknak
>>> További képek a galériában <<<