Hírek


Tegnapi események
2018. január 11. 10:57
Az elmúlt napon összesen kettő bejelentés érkezett a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére. Ehhez kapcsolódóan egy tűzesethez vonultak az egységek, valamint egy műszaki mentést hajtottak végre.

Tegnap reggel Gyula belvárosában, az Október 23-a térnél az Élővíz-csatornába gurult egy autó. Az esethez a város hivatásos tűzoltói egy gépjárműfecskendővel vonultak, valamint a speciális víz alatti feladatok végrehajtása érdekében a Körös Mentőcsoport részleges alkalmazására is sor került. A mentőcsoport búvárának, valamint a gépjármű tulajdonosa által helyszínre hívott autómentő segítségével kivontatták a kocsit a csatornából. A tűzoltók eltávolították a felszínre húzott autóból az akkumulátorsarukat. Az eset során senki nem sérült meg.

Teljes terjedelmében égett egy családi ház mellé épített garázs, a benne parkoló gázüzemű személyautó és a garázs mellett álló műhely tegnap délután Csorváson, a Március 15. utcában. A tűz átterjedt a szomszédos melléképületre, meggyújtotta a közelben lévő éghető anyagokat, és elérte a műhelyből nyíló szerszámosban elhelyezett acetilén- és oxigénpalackot. A lángok megfékezésén a csorvási önkéntes, az orosházi, békéscsabai és mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók dolgoztak, munkájukat a Békés megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. Az épületből kivitt palackokat a tűzoltók hűtés mellett őrizték, majd az acetilénpalackot a rendőrség lövésze kilőtte. Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.

 

Fotók: Gyula HTP


 

Kapcsolódó képek:

Tegnapi események Tegnapi események Tegnapi események
>>> További képek a galériában <<<