Hírek


Tegnap történt
2018. január 03. 12:04
Január másodikán kettő tűzeset miatt érkezett bejelentés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére.

Tegnap reggel kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy puttonyos kisteherautó Gyomaendrőd és Kondoros között, a 4642-es úton. Az esethez a szarvasi hivatásos és a gyomaendrődi önkormányzati tűzoltókat riasztották, akik rövid időn belül megfékezték a lángokat, és egy gázpalackot is kivettek a gépjármű csomagteréből. A beavatkozás idejére teljes szélességében lezárták az érintett útszakaszt. Az eset során senki nem sérült meg.

Kedden délután Békéscsabán a Gólyahír utcában egy családi ház csempekályhájában a tulajdonos nem tudott begyújtani, visszaáramlott a füst a lakótérbe.  A helyszínre riasztott békéscsabai hivatásos tűzoltók kiérkezésig a tulajdonos az épületet átszellőztette. Az egység kiérkezésekor a kéményben égés, füstölés nem volt tapasztalható, azonban tájékoztatták az ingatlan tulajdonosát, hogy a szakemberrel történő átvizsgálásig a csempekályha használatát mellőzzék. Az eset során személyi sérülés nem történt, lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor.