Hírek


Megyei események
2017. július 12. 11:11
A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási központjába érkezett segélykérések miatt négy esetben indultak tűzesethez és hat esetben műszaki mentéshez a megye tűzoltói.

Tegnap reggel Békéscsabán, öthektáros területen kapott lángra a lekaszált gyepszéna. A tűz a mellette lévő csatorna partra is átterjedt. A békéscsabai hivatásos egységek gyorsbeavatkozóval és kézi szerszámokkal akadályozták meg a lángok továbbterjedését. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Békéscsabán a Mohácsy Mátyás utcában egy nagyméretű nyárfa ága letört és teljes szélességében elzárta a gyalogos és a közúti forgalmat. A békéscsabai hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel a veszélyes faágat eltávolították. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Útépítési munkálatok során gázvezetéket sértett meg egy munkagép Szarvason a Széchenyi utcában. A szarvasi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával, kettő vízsugár fedezete mellett biztosították a helyszínt a szolgáltató helyszínre érkezéséig, valamint az utcában található ingatlanokban lekapcsolták az áramot és a káreset száz méteres körzetében védőzónát alakítottak ki. Az eset során lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor és személyi sérülést sem történt.

Frontálisan összeütközött két személygépjármű Mezőberény és Köröstarcsa között a 47-es számú főúton. A műszaki mentést a mezőberényi hivatásos tűzoltók végezték, akik áramtalanították a személyautókat. Az érintett útszakaszt a műszaki mentés idejére félpályán lezárták a forgalom elől. Az eset során mind a kettő gépjármű vezetője sérülést szenvedett, őket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

 

Fotók: Békéscsaba HTP


 

Kapcsolódó képek:

Megyei események Megyei események Megyei események
>>> További képek a galériában <<<