Hírek


Új kollégákat köszönthetünk a megyében
2019. július 15. 15:06

Igazgatóságunk kettő hivatásos tűzoltó-parancsnokságának állománya bővült a frissen végzett tűzoltókkal.

Több mint százezer hektáron gyérítik a vérszívókat
2019. július 15. 14:40

Az elmúlt hetekben minden eddiginél intenzívebb védekezés zajlott a szúnyogok ellen. Számos olyan területen volt beavatkozás, ahol a korábbi években nem volt jelentős szúnyogártalom. A múlt héten Budapesten és 396 település belterületén, összesen 123 ezer hektáron léptek fel a szakemberek a vérszívók ellen. A Duna mentén további kezeléseket végeztek a Szigetközben, Dunaújváros, Baja és Mohács térségében. Folytatódott a gyérítés Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád és Hajdú-Bihar megyében, valamint a csornai régióban, Székesfehérváron, Sopronban és a környező településeken, illetve a Tisza-tónál és a Balatonnál.

Csaknem nyolcvan újonnan kiképzett tűzoltó kezdi meg szolgálatát
2019. július 12. 12:50

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon hetvenkilenc, frissen végzett tűzoltó esküdött föl a hivatására. A kibocsátó ünnepségen hét duplafülkés, erdőtűz oltására alkalmas vízszállító és egy oktatási célokat szolgáló katasztrófavédelmi mobil labor jármű is rendszerbe állt. A katasztrófavédelmi mobil labor oktatójárművének beszerzése része a KEHOP 1.6.0-15-2016-00008 azonosítószámú, „Magasabb szintű iparbiztonsági beavatkozások kapacitásfejlesztése” elnevezésű európai uniós projektnek.

„Egy emberként segített az ország”
2019. július 12. 11:07

Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője emléklapokat adományozott a munkálatokban részt vevő önkéntes tűzoltó egyesületnek. Az emléktárgyakat július 11-én az igazgatóság épületében adta át Haskó György tűzoltó alezredes, igazgató-helyettes a kárfelszámolásban részt vett hivatásos tűzoltók és önkéntes tűzoltó egyesületek tagjai részére kiemelkedő helytállásuk elismeréseképpen.

Biztonságban a fesztiválokon is
2019. július 10. 15:52

A szabadtéri rendezvények és fesztiválok megrendezése komoly előkészületeket igényel a szervezőktől és a hatóságoktól egyaránt. A katasztrófavédelem hatósági szakemberei nemcsak ellenőrzik a rendezvényeket, hanem már a tervezési szakaszba is bekapcsolódnak azért, hogy a fesztiválozók a lehető legnagyobb biztonságban szórakozhassanak.

Kéményseprés a nyár közepén? Igen!
2019. július 09. 13:42

Július elején kéménysepréssel foglalkozni nem annyira szokatlan gondolat, mint ahogy elsőre hangzik: a kéményseprők májustól augusztus végéig, vagyis a fűtési szezonon kívüli időszakban kevésbé leterheltek, érdemes tehát ilyenkor felvenni velük a kapcsolatot, hogy elvégezzék az ingyenes ellenőrzést. Ilyenkor az ügyintézés gyorsabb, a várakozási idő rövidebb így könnyebben tervezhető a munka.

Új területek bevonásával folytatódik a szúnyoggyérítés
2019. július 08. 15:07

Az elmúlt két hétben minden eddiginél nagyobb területen zajlott az intenzív védekezés a szúnyogok ellen. A múlt héten tovább védekeztek a Szigetközben, Komárom térségében, Budapesten, a Csepel-szigeten, Pakstól a Duna teljes déli szakaszán, valamint a Velencei-tó partján. A Balaton-parti településeken a szeles időjárás miatt egyes kezeléseket el kellett halasztani erre a hétre. A Tiszához közeli régiók közül Szolnok térségében valósultak meg kiterjedt kezelések, emellett Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Vas megyében, valamint a Dráva mentén csökkentették a szúnyogok számát. Eddig már 947 településen volt a katasztrófavédelem által irányított szúnyoggyérítés, összesen 488 ezer hektárnyi területet kezeltek.

Kidőlt fák, letört faágak és megbontott tetők
2019. július 08. 14:28

Ezeket a nyomokat hagyta maga után Békés megyében a vasárnap késő délután átvonuló vihar.