Hírek


A héten osztják ki az utolsó füstérzékelőket megyénkben
2018. december 12. 10:20

Mint arról már többször is hírt adtunk, igazgatóságunk hivatásos tisztjei az elmúlt időszakban folyamatosan adták át és szerelték fel füstérzékelő eszközöket leginkább azokhoz az idős, egyedül élő személyekhez, akik egy esetleges lakástűz kialakulásánál a legveszélyeztetettebbek között vannak.

Szeghalmi gyerekeket lepett meg a Télapó
2018. december 11. 11:11

Múlt héten a Szeghalmi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon járt a Télapó, ahol ő és segítője egy kedves kis programmal és édességekkel lepte meg a jelenlévőket.

Fecskendőt kaptak a csorvási önkéntesek
2018. december 10. 10:37

A tűzoltószert ma délelőtt adta át Kiss András tűzoltó ezredes, megyei igazgató Baráth Lajos polgármester, valamint a Csorvás Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület részére. Az átadó rendezvény keretében az ezredes röviden elmesélte a fecskendő eddig bejárt életútját, valamint sok sikert kívánt az önkéntesek részére további munkájukhoz.

Rendészei nyílt napon képviselte magát a katasztrófavédelem
2018. december 07. 11:49

Kollégáink is képviseltették magukat a Békéscsabai Szakképzési Centrum Nemes Tihamér Gépészeti, Informatikai és Rendészeti Szakgimnáziuma és Kollégiuma által szervezett rendészeti nyílt napján.

Füzesgyarmaton járt a Mikulás
2018. december 06. 10:17

December második napján a füzesgyarmati önkéntes tűzoltó egyesület saját kezdeményezéséből és erejéből mikulás csomagokat osztott a helyi gyermekek számára.

Megkezdődött a tűzvédelmi műszaki irányelvek módosítása
2018. december 05. 15:47

A hatályos Országos Tűzvédelmi Szabályzat (OTSZ) módosítása miatt valamennyi tűzvédelmi műszaki irányelvet felül kell vizsgálni és aktualizálni szükséges azokat. Elsőként az a munkacsoport alakult meg, amelyik a tűzoltó egységek beavatkozását biztosító követelmények módosítását dolgozta ki.

Sikeresen pályáztak a megye önkéntesei
2018. december 04. 12:20

Immáron ötödik alkalommal hirdetett pályázatot a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, amelyen különféle tűzoltóeszközök, védőeszközök, technikai eszközök és felszerelések beszerzéséhez lehetett támogatást elnyerni.

Mikulás járt Békéscsabán
2018. december 03. 15:00

Hagyománnyá vált módon idén is meglátogatta a Télapó a békéscsabai tűzoltók gyermekeit, s ahogyan az lenni szokott, a hatalmas puttony minden lurkónak tartogatott meglepetést.