Hírek


Elismerés a központi ünnepségen
2018. április 21. 08:14

Hivatástudatról és a biztonságot szolgáló alázatról beszélt a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pénteken, a rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából rendezett budapesti ünnepségen. A Belügyminisztériumban Szent György és Szent Flórián napjához közeledve minden évben köszöntik és elismerik a legkiválóbb munkatársakat.

Katasztrófa-felszámolási együttműködési gyakorlat Orosházán
2018. április 18. 14:31

Komplex törzsvezetési- és terepgyakorlatot tartott a mai napon az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség, melynek célja a vízkárok felszámolási módszereinek bemutatása és a kapcsolódó felderítési feladatok végrehajtása, valamint a védekezésbe bevont szervezetek közös vezetés-irányítási tevékenységének gyakorlása volt.

Tegnapi események összefoglalója
2018. április 17. 09:16

Hétfőn négy segélyhívás érkezett a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére.

Felkészítés az ár- és belvíz elleni védekezésre
2018. április 16. 14:59

Elméleti felkészítést és gyakorlati képzést tartott a Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság a működési területén árvíz veszélyeztetettségnek kitett önkormányzatok közfoglalkoztatásban résztvevő alkalmazottai részére.

Pályázati lehetőség az önkormányzati tűzoltóságok támogatására
2018. április 13. 10:49

A központi költségvetésben 2018-ban új elemként megjelenik az önkormányzati tűzoltóságok eszközfejlesztési támogatása. A rendelkezésre álló 225 millió forint felosztása érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot írt ki.

Pályázati felhívás
2018. április 10. 20:48

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot hirdet a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ egységes rendvédelmi moduláris szakképzésében résztvevő roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a katasztrófavédelmi pálya választásának ösztönzésére.

Ifjúsági verseny Békéscsabán
2018. április 10. 15:16

A megyeszékhelyen a CsabaPark adott otthont a felmenő rendszerű katasztrófavédelmi ifjúsági verseny területi döntőjének, melyen két korcsoportban hat általános, illetve hat középiskolai csapat mérhette össze tudását.

Vasárnapi események
2018. április 09. 13:37

Tegnap nyolc esetben érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére.